De berekening van een stalen ligger

Icon

HELDER

Complete berekening controleerbaar met Eurocode artikel- en formulenummers.

Icon

BEVEILIGD

Herkenbare invulcellen, beveiligde -lees veilige- formules.

Icon

ONDERHOUDEN

Door Qec onderhouden op normwijzigen, fouten en continue verbetering en aanvulling.

Icon

EUROCODE GEWICHTSBEREKENING

Zowel Rekenbladen als gewichtsberekening voorzien van geprogrammeerde werkversnellers.

De berekening van een stalen ligger

Voor de berekening van de belasting van een stalen ligger moet u rekening houden met een groot aantal factoren. Zo is de vorm van de ligger belangrijk, maar ook de sterkte van het staal, eventuele doorbuiging en vloeispanning zijn factoren die meewegen in de berekening. Daarnaast dient een stalen ligger vaak als ondersteuning van de constructie van een gebouw, dus er moet een precieze berekening van de draagkracht gemaakt worden, waarbij er geen marge is voor fouten. Gelukkig kunt u hiervoor rekenen op de Excel-rekenbladen van Qec.

Eenvoudig in Excel een nauwkeurige berekening van een stalen ligger maken

Onze Excel-rekenbladen zorgen voor een nauwkeurige berekening van de draagkracht van een stalen ligger. Daarnaast zijn ze veilig, vertrouwd en volledig controleerbaar. Alle berekeningen zijn namelijk uitgeschreven in een Excel-blad, dus u kunt alles zelf nalopen. Verder koopt u onze rekenbladen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Zo bespaart u tijd omdat u de berekening niet handmatig hoeft te maken en u hoeft daar niet de hoofdprijs voor te betalen. In feite levert het u meer op, want tijd is immers ook geld.

Rekenbladen voor diverse bouwkundige berekeningen

Niet alleen voor de berekening van de draagkracht van een stalen ligger kunt u onze handige rekenbladen gebruiken. Er zijn ook rekenbladen voor onder andere:

 

Neem contact op voor antwoord op uw vragen

Maak het uzelf gemakkelijk en bestel alle rekenbladen die u nodig heeft. Vraag een offerte aan via het online offerteformulier en profiteer van het gemak. Heeft u een vraag over de berekening van een stalen ligger of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 – 5198 2115.

BEKIJK ALLE PAKKETTEN

QEC