De berekening van hout

Icon

HELDER

Complete berekening controleerbaar met Eurocode artikel- en formulenummers.

Icon

BEVEILIGD

Herkenbare invulcellen, beveiligde -lees veilige- formules.

Icon

ONDERHOUDEN

Door Qec onderhouden op normwijzigen, fouten en continue verbetering en aanvulling.

Icon

EUROCODE GEWICHTSBEREKENING

Zowel Rekenbladen als gewichtsberekening voorzien van geprogrammeerde werkversnellers.

De berekening van hout

Bij de berekening van hout heeft u te maken met diverse factoren die bepalen welke maat u nodig heeft. Zo moet u bij de berekening van de lengte van een houten balk letten op de schaafmaten, belastbaarheid en de mogelijkheid tot doorbuiging. Zeker wanneer de constructie op een houten balk moet rusten, is het van belang dat de berekening van het formaat klopt.

Simpel en nauwkeurig een berekening van hout maken

Voor de berekening van hout bestaan diverse formules, maar de hoeveelheid hiervan is zo uitgebreid, dat het niet verbazend is wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet. U wilt natuurlijk een nauwkeurige berekening maken, maar hier gaat vaak meer tijd in zitten dan wenselijk is. Daarom kunt u de berekening van het formaat houten balk of het soort hout dat u het best kunt gebruiken beter overlaten aan de Excel-rekenbladen van Qec. Onze rekenbladen zijn betrouwbaar, veilig en bovendien door u zelf te controleren, omdat ze in het vertrouwde Microsoft Excel staan. Zo wordt het voor u gemakkelijker om de berekening van een houten balk te maken, maar houdt u wel de controle in eigen hand.

Handige rekenbladen volgens de Eurocode regelgeving

Het Excel-rekenblad voor de berekening van hout is geheel conform de Eurocode regelgeving. Dit geldt voor onze rekenbladen voor de berekening van een houten balk, maar ook voor de andere Excel-bladen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het blad voor de berekening van een fundering. Maak het uzelf gemakkelijk en bestel voor al uw bouwkundige berekeningen het bijbehorende Excel-rekenblad. Zo kunt u sneller en nauwkeuriger de berekeningen uitvoeren. Op die manier bespaart u zowel tijd als geld. Bovendien rekenen wij een zeer aantrekkelijk tarief voor onze rekenbladen.

 

Bespaar tijd en geld bij het berekenen van hout

Een berekening van hout hoeft niet lang te duren. Wanneer u een van onze rekenbladen gebruikt, is een berekening van bijvoorbeeld een houten balk zo gemaakt. Wilt u ook tijd besparen, zodat u zich kunt focussen op de daadwerkelijke constructie van uw project? Vraag dan nu een scherp geprijsde offerte aan via het online offerteformulier. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 – 5198 2115

.BEKIJK ALLE PAKKETTEN

QEC